Loading..

Tvrtka KAMEN DIZAJN Na Hrvatskom tržištu postoji punih 25 godina. Put razvoja nije bio nimalo lak i danas nakon četvrt stoljeća, napornog rada, možemo reći, malo je reći zadovoljni postignutim rezultatima. Gledajući uživo naše proizvode i osluškujući posjetitelje izložbenog prostora, primijetili smo osmijeh na licima posjetitelja i jedan česti upit. Da li je moguće da se ovo sve ovdje izloženo proizvodi u Hrvatskoj? Da. Moguće je. Autentičnost i prirodan izgled je krajnji cilj Tvrtke KAMEN DIZAJNU popraćen kvalitetom proizvoda.

Autentičnost i prirodni izgled

Način na koji proizvodimo dekorativni kamen tehnološki je zahtijevan proces. Kvaliteta i dizajn modela dekorativnog kamena isključivo zavisi od kvalitete gumenog kalupa. Tvrtka KAMEN DIZAJN razvila je inovativan način izrade gumenih kalupa i koliko smo dosada upoznati jedini smo u svijetu koji na ovaj način proizvodi gumene kalupe.

U Africi, u dalekom Zimbabveu, prizvodi se dekorativni kamen
iz kalupa po licenci Kamen Dizajna.

Mnogi proizvođači dekorativnog kamena koriste razne gumene smjese za izradu kalupa kao što su Poliuretan, Silikon, Lateks a dosta ih koristi plastične kalupe koji nemaju nikakvu učinkovitost a krajnji proizvod dekorativni kamen nema niti kvalitetu niti autentičnost. Gumeni kalupi napravljeni od ovih materijala su skupi a nisu isplativi pogotovo danas kad su cijene tih materijala poskupjele. Takvi gumeni kalupi jedva izdrže polugodišnju uporabu a nakon toga dolazi do deformacije i počinju gubiti formu i postaju neupotrebljivi. Tog momenta nastaje i problem reciklaže.

Način na koji Tvrtka KAMEN DIZAJN proizvodi kalupe u samom procesu izrade je puno skuplja verzija ali kad se dobije finalni proizvod zvani dekorativni kamen isplativosti i kvaliteta kalupa je neupitna. Upotreba kalupa traje i do sedam godina bez ikakvih promjena, bilo kod vađenja dekorativnog kamena iz kalupa ili deformacije istog. Prilikom montaže kamena ne smije doći do oscilacije prilikom montaže na zid pogotovo kod modela koji se ne fugiraju. Oscilacije na našim modelima su 0%

proizvodnja-kamena

SAVRŠENO UKLAPANJE, 0 % OSCILACIJE, MODELA KOJI SE NE FUGIRAJU

Za brzu proizvodnju određenog modela kamena potrebna je velika količina kalupa. KAMEN DIZAJN posjeduje dovoljne količine gumenih kalupa i u svakom momentu možemo odraditi brzo i efikasno narudžbu dekorativnog kamena. Kalupe ne moramo čistiti od predhodnih boja jer posjedujemo kalupe koji su određeni za sve modele i boje.

POSJEDUJEMO VELIKE KOLIČINE GUMENIH KALUPA

U kvalitetu naših gumenih kalupa uvjerili su se i proizvođači dekorativnog kamena u zemljama u okruženju Srbiji, Bosni i Hercegovini u zemljama EU Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj u zemljama Bliskog Istoka, Afrike i daleke Južne Amerike. Proizvođači dekorativnog kamena uvjerili su se u kvalitetu naših kalupa i proizvodnju obavljaju po našoj licenci.

Postavlja se pitanje na koji način proizvodimo kalupe?

Kalupe proizvodimo od sirove prirodne gume (ekološki čista smjesa) od koje se proizvode i auto gume. Znači!! Kvaliteta kalupa je neupitna. Za ovaj način kalupa potrebni su CNC strojevi i gumene preše koje kod proizvođača istih naručujemo po našim potrebama. Za ovakav način proizvodnje bilo je potrebno poznavati tehnologiju i imati viziju. Imali smo i znanje i viziju i dobru volju. Sve nabavljene strojeve financirali smo iz dobiti i bez ikakvih kredita. Danas nakon deset godina proizvodnje kalupa više nam nije ništa strano u pogledu proizvodnje gumenih kalupa. Rezime sveg!! Bez dobrog gumenog kalupa nema ni kvalitetnog dekorativnog kamena. Sad kad smo sve ovo uspjeli napraviti možemo reći da smo sa dizajnom i kvalitetm dekorativnog kamena u Hrvatskoj broj 1 i da sa naj većim proizvođačima dekorativnog kamena u Europi možemo parirati sa kvalitetom naših proizvoda.

NAČIN IZRADE GUMENIH KALUPA